FRANK HAMMERSLAND – ATLANTIS

Frank Hammersland is een 50-jarige Noorse singer-songwriter en multi-instrumentalist uit Bergen die in eigen land o.a. in de bands ‘Pogo Pops’, ‘Popium’ en ‘The Love Connection’ heeft meegespeeld en bekendheid heeft verworven alvorens aan een solocarrière te beginnen. Wij hebben hier zijn vierde soloplaat “Atlantis” toegestuurd gekregen. Dat is de opvolger voor zijn eerdere platen “So Easily Distracted”, “Younger” en “A Moon Like This”. Opmerkelijk is echter dat deze vierde soloplaat twaalf jaar na de vorige release volgt.

In de negen songs op “Atlantis” horen we invloeden vanuit de soul-, pop- en jazzmuziek in het nieuw gecomponeerde werk van Frank Hammersland. Het album begint met het meer dan 6 minuten durende nummer “On The Radio” dat u op de tweede audiovideo kan beluisteren. De eerste video biedt u het beluisteren aan van de mooie albumtiteltrack “Atlantis” die hij samen met de 44-jarige Noorse zangeres Christine Sandtorv als een duet brengt.

Andere muziekcollega’s uit Noorwegen die aan één of meerdere songs op “Atlantis” hebben meegewerkt zijn de 39-jarige singer-songwriter Marte Wulff uit Oslo en de 43-jarige popzanger en songschrijver Thom Hell uit Kristiansand. Wat ook opvalt bij de beluistering van dit album is de sfeervolle aanwezigheid van strijkers en blazers in enkele tracks.

Eén van de mooiste liedjes op deze plaat van de soms met Paul McCartney vergeleken Frank Hammersland is volgens ons het nummer “No Straight Line”, naast de door Latino-klanken beïnvloede dansbare song “Something For Nothing”. Ook het trage dromerige jazz-nummer “Westbound Sundown”, het swingende “Down The Milky Way” en de ballad “Monday” mogen in de toekomst op meerdere draaibeurten in onze stereoinstallatie rekenen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Apollon Records

video